Home 
De ambulancedienst 
GHOR 
KNRM 
Brandweer Nes 
Brandweer Hollum 
SAR/traumaheli 
Over Kijlstra 
Contact met ons opnemen 
Links 
Nieuwsarchief
Fotoalbum 
Ambulanceameland nieuwsarchief


Laatste nieuws 26-11-2006


 
Anna Margaratha in problemen
 
Tijdens de zware storm van 1 november 2006 is de reddingboot Anna Margaretha om 04.14 uur uitgevaren om bijstand te verlenen aan het motorschip Cementina met roerproblemen.
Tijdens deze actie is de Anna Margaretha omgeslagen.
Door de moderne techniek van de reddingboot kwam ze zelfstandig weer overeind. Helaas werden door het kapseizen de antennes van de boot vernield waardoor er geen radiocontact meer mogelijk was.
Twee helikopters en diverse reddingboten rukten uit voor een zoekactie.
Boven Schiermonnikoog werd de boot teruggevonden. De bemanning raakte lichtgewond en één bemanningslid is met een helikopter van boord gehaald en naar de huisarts in Ballum op Ameland overgebracht.
De Anna Margaretha vaart op eigen kracht naar Lauwersoog.
De overige bemanningsleden zijn inmiddels weer veilig op het eiland teruggekeerdLaatste nieuws
26-05-2006.


Kapitein Hazewinkel vervangt Anna Margaretha.
Op dit moment vervangt de Kapitein Hazewinkel de Anna Margaretha van station Ballumerbocht.
Laatstgenoemde ligt op de werf in Hindelopen een een kleine reparatie uit te voeren.
Naar verwachting is zij begin juni weer terug op station.


Laatste nieuws
25-02-2006.
Patiënten op de wadden zeer tevreden.
In navolging van het tevredenheids onderzoek onder patiënten op de vaste wal heeft de RAV-Fryslan ook een onderzoek laten doen op de waddeneilanden.
De hulpverlening op de wadden kwam zelfs nog beter uit de bus dan aan de vaste wal.
Zie onderstaande link om het volledige verslag te lezen.
 01-05-2006
Laatste nieuws: Lintjesregen bij Kijlstra
 

De dag voor (de viering van) Koninginnedag is traditioneel de dag van het neerdalen van de lintjesregen. Ook vanochtend heeft dit weer plaats gevonden. We zijn verheugd mee te kunnen delen dat twee mensen uit onze organisatie zijn vereerd met een Koninklijke onderscheiding.

 

Tineke Kooiker is vanochtend op de post Ameland onderscheiden vanwege haar grote maatschappelijke betrokkenheid en verdiensten. 

 

Gerben Kijlstra is door de Burgemeester van Smallingerland op het gemeentehuis in Drachten onderscheiden vanwege zijn verdiensten voor de gemeenschap en de ambulancezorg.

xml:namespace prefix = o />

 

Beiden waren totaal onwetend van hetgeen hun te wachten stond en zijn middels een val naar de desbetreffende locaties gelokt.Laatste nieuws 2 januari 2006
 
SAR van Leeuwarden naar Den Helder?
Er zijn plannen om de SAR-helikopters van de vliegbasis Leeuwarden te verhuizen naar vliegkamp De Kooy/Den Helder. Dit omdat het ministerie van defensie moet bezuinigen.
Patiëntenvervoer via de SAR wordt niet door de ziektekostenverzekeraar vergoed. De KNRM ontvangt wel een vergoeding voor het vervoer van patiënten vanaf de eilanden naar de vaste wal.
Inmiddels zijn vanuit de gemeenten en de provincie Friesland acties ondernomen om minister Kamp op andere gedachten te brengen.Laatste nieuws 1 december 2006
 
Honderdste patiënt KNRM
Dinsdag 15 november is voor de honderdste keer in één jaar een patiënt met de reddingboot van de KNRM overgebracht vanaf Ameland naar de vaste wal.
Nog niet eerder in de geschiedenis van de KNRM zijn in één jaar tijd zoveel patiëntentochten uitgevoerd.


Laatste nieuws
22-03-2005
 
 

Dinsdag 22 maart om ongeveer 8.20 uur vond er een onwelwording plaats op de veerdam van Nes.
De eerste ambulance van Ameland was onderweg naar de veerboot met een patiënt en verleende eerste hulp. Later werd dit overgenomen door de tweede ambulance van het eiland, met assistentie van de huisarts uit Nes.
Na stabilisatie werd de patiënt door het MMT uit Groningen vervoerd naar het ziekenhuis.


Laatste nieuws 
23-01-2005


Dinsdag 22 maart om ongeveer 8.20 uur vond er een onwelwording plaats op de veerdam van Nes.
De eerste ambulance van Ameland was onderweg naar de veerboot met een patiënt en verleende eerste hulp. Later werd dit overgenomen door de tweede ambulance van het eiland, met assistentie van de huisarts uit Nes.
Na stabilisatie werd de patiënt door het MMT uit Groningen vervoerd naar het ziekenhuis.


Laatste nieuws
03-01-2005
 
Rood licht op mast stoort Amelanders


AMELAND  - Het Amelander hoofddorp Nes is sinds twee dagen gehuld in een rode gloed. En de dorpsinwoners ergeren zich groen en geel. Het licht komt van de drie rode lampen bovenin de nieuwe mast bij de brandweerkazerne. De 53 meter hoge paal is neergezet voor het nieuwe communicatiewerk C2000 van de politie en brandweer.

De rode lampen zijn verplicht door Defensie en dienen om laagvliegende militaire vliegtuigen te waarschuwen. Bij de directie van het project C2000 zijn uit het hele land enkele klachten binnengekomen over het rode licht van de masten.

De bezwaren uit Ameland zijn aanleiding om aan Defensie te vragen of die waarschuwingslampen echt nodig zijn. ,, Het is vreselijk, zeer storend’’, meldt Rob Koudijs van Nes. Lachend: ,, We hebben hier onze eigen ster van Bethlehem. Het is hier verder zo landelijk en prachtig donker.’’


Juridisch hebben de eilanders verder geen poot om op te staan. Voor de C2000- masten is geen bouwvergunning nodig. De natuurtoets die de natuurbeschermingswet vereist, is doorstaan.

,, Het is daar nog echt donker’’, reageert Mirthe Kooistra van de Friese Milieufederatie. ,, Iemand uit de randstad zal dat rode licht waarschijnlijk niet eens opmerken. Die vindt dat donker alleen maar eng. Maar de eilanders zijn eraan gehecht.’’ De Friese milieuvereniging is met federaties uit het hele land gisteren gestart met de actie ‘ Laat het donker donker’.

Friesland is de donkerste provincie van Nederland, en blijft dat vooral ook, als het aan de Friese Milieufederatie ligt. Uit onderzoek van het Platform Lichthinder blijkt dat Schiermonnikoog de donkerste gemeente van Nederland is. Daarna scoren Terschelling, Vlieland én Ameland ook goed.

 


Laatste nieuws
14-12-2004
 

SAR-helikopter weer inzetbaar.
Eén van de gele SAR-helikopters van de vliegbasis Leeuwarden is vanaf woensdag 12 januari 2005 weer volledig inzetbaar.
Er is een nieuwe motor in de machine gezet en er zijn enkele geslaagde testvluchten gemaakt. Monteurs zijn druk bezig de andere twee SAR-helikopters van een nieuwe motor te voorzien. De Cougars van vliegbasis Soesterberg die de afgelopen weken de patiëntenvluchten vanaf de waddeneilanden verzorgden, keren terug naar hun basis.


Laatste nieuws 21-12-2004


Zoals wellicht bekend staan de SAR-helikopters van de luchtmacht aan de grond in verband met storing. Er wordt nu gebruik gemaakt van de COUGAR-helikopter. Afgelopen maandag werd deze voor het eerst ingezet om een patiënt van Ameland af te halen.Laatste nieuws
20-12-2004


 
C2000 mast geplaatst in Nes
Maandag 20 december is de zendmast t.b.v. het C2000 communicatienetwerk van de hulpdiensten geplaats bij het hulpverleningsplein in Nes.
Naar verwachting zal binnenkort de dekking op het eiland volledig zijn en kunnen de hulpdiensten er volop gebruik van maken